Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akkor most ki is fedezte fel Amerikát???

  Mi lenne, ha a tankönyvekben Amerika felfedezésénél nem Kolumbusz neve szerepelne 1492-es dátummal, hanem egy kínai név, Zheng He, mondjuk 1421-el? Vagy inkább a viking felfedező Leif Eriksson nevéhez kapcsolnánk jó 500 évvel Kolumbusz előtt?
És ha azt mondanánk, hogy még korábban történt? Évezredekkel korábban? Elég megdöbbentően hangzik, ugye? Próbálja elengedni mindenki az eddig berögzült történelmet és dátumokat és gondoljon arra, hogy "Mi van, ha mégis.."

KÉRÉS: légy kellően nyitott, tegyél félre mindent (de tényleg!), amit eddig a felfedezésekről tanultál. Köszönöm!

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák  Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy a jelenlegi civilizáció (özönvíz) előtt is létezett már egy technikailag magasfokú civilzáció, amely képes volt beutazni a bolygót. Hogy kissé még fokozzam a sokkot, csak megjegyzem, hogy az „ortodox” brahmanok kalendáriuma az időszámítást a jelenlegi kalpa kezdetétől számítja, tehát 2022-ben 1 955 881 122.-ik évet írjuk. Nem fogjuk kielemezni a majd 2 milliárd év eseményeit, amelyek nagyrészt istenek és démonok, félisteni és féldémoni lények életéről, meg a Földért folytatott harcukról szól.
  Hogy áttekinthetőbb legyen az idővonal a fejünkben, kezdjük a történetet egy kis felvezetővel és az utóbbi kb. 15 ezer év történéseivel. Igyekszem minél kevesebb fura hangzású hindu nevet és megnevezést használni, de a történet szempontjából néha elkerülhetetlen megemlíteni őket.

A Puránák

  A Puránák a hindu vallás szent hagyományának, a szmriti részei. Szent iratok, amelyek transzcendentális végkövetkeztetéseket hirdető történetek, általában Isten különböző inkarnációinak, valamint híveinek jogait és helyes cselekedeteit írják le. Némely esetekben a puránák közé sorolják a két fő hindu eposzt, a Mahábháratát és a Rámájanát is, különösen az előbbi egyik fejezeteként született Bhagavad-gítát, a hindu vallás alapvető szent könyvét. 18 fő Purána van (Mahápurána), amelyeket i.sz. 400 és 1000 között rendszereztek, de eredetük ősi időkre vezethező vissza. Első említésük már az Atharvavédában előfordul.
  Az Atharvavéda a hinduizmus szent iratai közé tartozik, a védák része. Feltételezett lejegyzési ideje i.e. I. évezred, védikus szanszkrit nyelven íródott, de a tartalma ennél évezredekkel korábbi.

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák
Purana részlet 18.századi másolata

  A puránák 7 különböző lokát (loka: világot, dimenziót, síkot, lakhelyet és/vagy helyet, vagy létezési síkot jelent) határoztak meg,ezek a területek a Bhagavata Puránában és a Padma Puránában Atala, Vitala, Sutala, Talatala, Mahatala, Rasatala és Patala Loka néven szerepelnek.
  Vishnu Puránája elbeszél egy történetet, amelyben Visnu 5. avatárja (inkarnációja) Vamana, földet kért Daitya Mahabali királytól, és hogyan hagyta el Mahabali Indiát, hogy Dél-Amerikában telepedjen le.

Vamana a Föld három negyedét kéri Mahabalitól

  Amikor Mahabali guruja, Sukracharya felügyelete alatt a Yagnát adta elő, Visnu Vamanaként (Visnu 5. inkarnációja) jött és „három pada Bhoomi” adományát kérte Balitól.
  Ezt általában úgy értelmezik, mint 3 láb földet, bár valljuk be, ennek így nem sok értelme van. A Védákat ismerők szerint valójában ez a Föld 3 negyede (a pada itt a védikus asztrológiában a nakshatra padához hasonlít, ahol minden nakshatra 4 padára, azaz negyedre van osztva).

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák
Vamana elkéri a Föld három negyedét (Kép forrása)

  Abban az időben Mahabali Ázsia, Európa és Afrika felett uralkodott. Így ezt a három emberlakta földet Vamanának adományozta és úgy döntött, hogy elmegy.
  Mahabali tehát egy hajón kelet felé utazott embereivel ugyanazon az úton, amelyet Sugreeva leírt Ramayanában és Dél-Amerikában telepedett le.
Ezen az úton fedezte fel Sutalát (Délkelet-Ázsia és Ausztrália szigetei), Talatalát (Antarktisz) és Patalát (Dél-Amerika). Emberei még Mahatalában (Észak-Amerika, Kőzép-Amerika) is telepeket hoztak létre.

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák
A hét loka feltételezett helye

  További információk vannak még írásos formában a puránákban, most csak felsorolok még néhányat. És bár a a szövegek általában részletesek, azonban többen többféle következtetést vonnak le belőlük, sőt némely feltételezés a valóságtól elrugaszkodottnak tűnik, mégis ettől függetlenül, akár igazak is lehetnek. Vagy legalábbis gondolatébresztőek.

  -Az ezeken a helyeken (Amerika) lakókat „Talatalak” néven ismerték. Az évezredek során a név akár „Toltec”-re rövidülhetett, változhatott. A toltékok még mindig léteznek Közép-Amerikában.

  -Maya (a Maya Naptár alapítója) mérnök volt, aki három várost épített Balinak, ezért Balit „tribhuvanak”-nak (3 város ura) nevezték. Ezt a szót egyes értelmezések szerint megváltozott formában később a mexikói Tiahuanaco-val azonosítják.

  -A perui Nazca vonalak is állítólag Bali által készített repülőgépek leszállási jelzései.
 -Patalát később „Sarpa”-nak nevezett emberek lakták, akik Waman parancsára mentek oda, hogy figyeljék Bali tevékenységét. Összesen hét új kolónia volt, ezért „Navatala”-nak nevezték őket. A Nava jelentése új, a Tala pedig gyarmat. Ez a „Navatala” szó, megváltozott formában „Nahuatl” szóként még mindig létezik Dél-Amerikában. A Mexikóban és környékén élő embereket „Nava” néven ismerik, nyelvüket pedig „Nahuakitlnak” hívják.

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák
A Sarpa Yagna egyik ábrázolása

  A Mahábháratában is megemlítik a Sarpa nemzetséget. A Sarpa (kígyó) fajt lemészárolták Indiában Janamejaya idején, aki Kr.e. 3100 után uralkodott:
  "Most, amikor meghallotta apja Takshaka általi halálát, Parikshit fia, Janamejaya megfogadta, hogy egy héten belül megöli Takshakát. Elindítja a Sarpasatrát, egy jagnát, amely az egész univerzum minden egyes kígyóját arra kényszerítette, hogy a havan kundba zuhanjon. Indra azonban megpróbálja megmenteni Takshakát attól, hogy áldozatot hozzon. Később ezt a jagnát/áldozatot Astika Muni (aki Mansa Devi fia) megakadályozta."
  Sokan úgyvélik, hogy miután Astika a jagna-t megakadályozta, azt követően sokan visszatértek Dél-Amerikába. A megmentettek úgy érezték, hogy Astika adta nekik az újjászületést, ezért azt hitték magukról, hogy Astika látnok fiai és úgy hívták őket, hogy Astek. Ezek a leszármazottak még mindig ott laknak és aztékoknak hívják magukat.

  - A Patala Loka a leírások szerint pontosan a föld alatt (India alatt) található, és 70 000 yojanával mélyebbre kell menni a földben, hogy elérjük. Mivel Kőzép-Amerika pontosan India alatt található, ekkora lyukat (alagutat) kell ásni a függőleges utazáshoz. A Rámájánában Hanuman Patalába (Brazília) utazott, hogy megmentse Ramát és Laksmanát Mahiranavaból.

Purana Vamana Mahabali Amerika felfedezése hindu istenek kontinensek felfedezése Mahabharata Védák

  Vajon tényleg létezett egy kontineneseket összekötő alagút, vagy alagutak, amit az előző civilizáció épített és használt? Mennyi lehet a valóság az ősi, több ezer éves történetekben? Talén érdemes lenne tovább nyomozni a témában, kutatni és felfedezni az ősi iratokban a korábbi civilizáció(k) tudását.

Forrás: 

Wikipedia

Hasonló témájú posztok:

Leif, az első "amerikai" viking

A kínai, aki Kolumbusz előtt fedezte fel Amerikát

 0
Tovább

Kumari Kandam elveszett kontinense (2. rész)

Folytassuk hát a történetet Kumari Kandam további, a Távol-Keletről és Európából származó leírásaival.

Kumari Kandam a puránákban és az ókori tamil irodalomban

Az Aintiram, Silappadhikaram, Manimekhalai és SaivamPaayanam, valamint a szanszkrit nyelvű Bhagavatha Purana irodalmi művekben információk találhatók a tamil bölcs Mayan-ról, aki az Aintiram Tamil Sangam irodalmi alkotások egyikét írta, továbbá a Tamil Sangam tagja volt és Kumari Kandamban élt.
Ez a bölcs más tamil nyelvű műveket is írt: Pranava Vedham (amelyet Vyasa a Bhagavatha Purana négy Véda elődjének nevez), MayaMatham (Könyv az építészetről, szobrokról és Vasthuról) és a SuriyaNool (Könyv a csillagászatról és asztrológiáról), továbbá egy tamil nyelvtani könyv szerzője is.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
Kumari Kandam

Tehát az Aintiram szerint Kumari Kandam egy hatalmas területtel rendelkező vidék volt, és az egyik Kumari Kandam folyó, a PalThuli folyó (PalThuli - annyi cseppet jelent),  PeruMalaiból származik (nagy hegyet – ​​MeruMalai – Meru-hegyet jelent). Azt is elmondja, hogy Kumari Kandamban 49 föld volt, amelyeket 49 országnak neveztek.
A SaivamPaayanam tamil irodalmi mű Kumari Kandamról és területeiről ad tájékoztatást. Megemlíti a PeruMalai (MeruMalai), vagyis Meru-hegy létezését is Kumari Kandamban.

Kumari Kandam-ra való hivatkozások egyéb irodalmi művekben:

  • -A Manimekhalai tamil irodalmi mű több szökőárról tesz említést Poompuhar ősi városában, amit végül elnyelt a tenger. Ezt az eseményt alátámasztják a modern Poompuhar partjainál elsüllyedt romok régészeti leletei.
  • elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
    Poompuhar-i vízalatti leletek egyike
  • -A tamil költői irodalom tamil vidu thoothu Kumari Kandam topográfiáját írja le. Azt is mondják, hogy a Pahruli folyót Nediyon pandiyai király ásta ki a hegy völgyének öntözésére. A harmadik Sangam irodalmi mű, a Purananooru,  Kumari Kandamról és a Pahruli folyóról beszél, amely ott volt Kumari Kandamban.
  • -A Sangam Kaliththokai című irodalmi műben az elsüllyedt országról írnak, amelyet a Pandiyan királyok uraltak.
  • -A Nannool című, tamil nyelvtani mű és a SiruKakkaip Paadiniyaar az elsüllyedt Kumari Kandam országról beszél.
  • -Vannak utalások a Kantapuranamban található Kumari Kandamra, amely a régi idők kilenc kontinensének egyikeként említi, vagy India kilenc részének egyikeként és az egyetlen olyan régióként, ahol nem laktak barbárok.
  • -A kautalyai Ramayana és Arthasastra megerősíti a kavatapuram (Kapatapuram) nevű város létezését, Pandiyan király fővárosát a második Sangam időszakában, és azt a helyet, ahol a második Sangam történt.
  • elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
    Egy oldal a Bhágavata-purána egyik újkori kéziratából

  • -A Matsya Purana szerint Manu Dravidadesa (dél-indiai ország) királya volt Kumari Kandamban. Vannak utalások Kumari Kandamra, amely jelen van a Garuda Puranamban. Ezenkívül a Sangam-irodalomban elszórtan találhatók hivatkozások, mint például a Kalittokai 104, arra vonatkozóan, hogy a tenger hogyan vette el a pandiyan királyok földjét, ami után új földeket hódítottak meg, hogy pótolják azokat, amelyeket elveszítettek.

Kumari Kandam (Lemuria) hivatkozásai a kínai és görög irodalomban

Az ókori kínai krónikák egy része utal a Pahruli folyóra, a Peru folyóra és a Meru-hegyre (49 csúcs), ahonnan a Kumari folyó, a Peru és a Pahruli folyó származott (tamil irodalom szerint). Azt mondják, hogy a Pandiyan király kínai munkásokat alkalmazott és amikor leszálltak a bányákba, úgy tűntek, mint kis hangyák hatalmas serege. Ezért nevezték őket "pon thondi erumbukal"-nak (aranybányász hangyáknak). Ezt az ókori kínai krónikák is megerősítik.

Van egy régi közmondás is a tamil kultúrában: hogy "Meruvaich cherntha kaagamum ponnaam", ami azt jelenti, hogy a Meru-hegyen még a varjú is aranyból van.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
A Meru-hegy és az Univerzum ábrázolása egy Bhutan-i thangka-n

Az ókori kínai krónikák egy része utal a Pahruli folyóra, a Peru folyóra és a Meru-hegyre (49 csúcs), ahonnan a Kumari folyó, a Peru és a Pahruli folyó származott (tamil irodalom szerint). Azt mondják, hogy a Pandiyan király kínai munkásokat alkalmazott és amikor leszálltak a bányákba, úgy tűntek, mint kis hangyák hatalmas serege. Ezért nevezték őket "pon thondi erumbukal"-nak (aranybányász hangyáknak). Ezt az ókori kínai krónikák is megerősítik.
Van egy régi közmondás is a tamil kultúrában: hogy "Meruvaich cherntha kaagamum ponnaam", ami azt jelenti, hogy a Meru-hegyen még a varjú is aranyból van.

Megaszthenész (kb. i. e. 350 – 290), görög néprajzkutató és a hellenisztikus korszak felfedezője írta az Indika című művet, amely az indiai utazásait mutatja be. Ebben a művében elmondja, hogy Taprobane-t (Srí Lanka régi neve) egy folyó választotta el a szárazföldtől (Indiai-félszigettől), ami azt jelenti, hogy Srí Lankát egy kis szárazföld köthette össze az Indiai-félszigettel és a Thamirabarani folyó (Porunai-folyó) osztotta ketté a területet.
A Tamil Naduban folyó jelenlegi Thamirabarani folyó a tengerbe ömlik, azonban lehtséges, hogy Megaszthenész idejében a Thamirabarani folyó elérthete Srí Lankát az Indiai-félsziget és Srí Lanka között a mára elsüllyedt szárazföldön keresztül.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
Tamil Nadu látképe

Kumari Kandam létezését alátámasztó régészeti adatok

-A National Institute of Marine Archeology (Goa) által végzett tengerrégészeti kutatások Poompugar (Tamil Nadu) tengeri régészeti leleteiből kiderül, hogy Poompugar (Tamil Nadu) városának nagy részét elmosta a progresszív erózió és egy szökőár Kr.e. 300 körül.
A Kr.e. 4. századból származó ókori kerámiákat tengeri régészek fedezték fel a tengerparton a várostól keletre. Ennek a szökőárnak az ideje egybeesik az Indiai-félsziget és Srí Lanka között a Megasthenes beszámolói szerint állítólagos szárazföld elmerülésének idejével (megaszthenes indiai látogatása után).
-A geológiai felmérésből kiderül, hogy a tenger maximális legtöbb helyén, ahol állítólag Kumari Kandam létezett,  200 méter. Más helyeken a tenger legnagyobb mélysége 2000 méter. Mivel ezeken a területeken alacsony a tengermélység, több lehetőség kínálkozik egy mára már elsüllyedt föld létezésére, ahol korábban emberek éltek.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
Poompuhar közelében talált lelet

Az Indiai Nemzeti Oceanográfiai Intézet kutatói szerint a tenger szintje 100 méterrel alacsonyabb volt körülbelül 14 500 évvel ezelőtt és 60 méterrel körülbelül 10 000 évvel ezelőtt. Ezért lehetséges, hogy valaha egy szárazföldi híd kötötte össze Srí Lanka szigetét Indiával. Ahogy a globális felmelegedés üteme 12 000 és 10 000 évvel ezelőtt nőtt, az emelkedő tengerszint időszakos áradásokat eredményezett. Ez elárasztotta azokat a történelem előtti településeket, amelyek India és Srí Lanka alacsonyan fekvő tengerparti területein helyezkedtek el. Ezeknek a katasztrofális eseményeknek a történeteit szóban továbbadhatták egyik generációról a másikra és végül Kumari Kandam történeteként írták le.
-Az ausztrál törzsek, afrikai törzsek, andamán és nikobár törzsek és Lakshadweep törzsek által beszélt nyelvek megegyeznek a tamil nyelvvel. Az Afrikában és Madagaszkáron előforduló növények, fák és állatok típusai azonosak Indiában élőkkel. Tehát nagy a valószínüsége annak, hogy létezett egy Indiát, Ausztráliá és Madagaszkárt összekötő, óriási kiterjedésű szárazföld.

A Kumari Kandam létezésének alátámasztására használt egy további bizonyítéka az Ádám-híd (más néven Rama hídja), egy homokból, iszapból és apró kavicsokból álló mészkő láncolat, amely a Palk-szorosban található és 18 mérföldre nyúlik el Indiától Srí Lankáig. Ezt a szárazföldi sávot egykor természetes képződménynek hitték, mások azonban azzal érvelnek, hogy a NASA műholdja által készített felvételek ezt a szárazföldi képződményt egy hosszú hídként ábrázolják az óceán felszíne alatt.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
Az Indiát Sri Lanka-val összekötő Ádám-híd (Rama hídja) műholdképe

A híd létezését ezen a helyen egy másik ősi legenda is alátámasztja. A Ramayana Sitáról, Ráma feleségéről mesél, akit fogságban tartanak Lanka szigetén. Rama megbízást ad egy hatalmas építési projektre, hogy építsenek egy hidat Vanara (majomemberek) seregének átszállítására az óceánon Lankára.

elveszett kontinens purana ókori görög Srí Lanka tamil
Rama setu építése

Tehát mennyi igazság van Kumari Kandam történetében? Mint a legtöbb mítosz esetében, valószínűnek tűnik, hogy a Kumari Kandam ősi tamil legendáiban legalább van igazság és  minden bizonnyal létezett. Hiszen ennél kevesebb írásos emlék és mese alapján is találtak már mesebelinek, vagy csupán kitalációnak hitt  városokat és/vagy egyéb történelmi leleteket. 

Kumari Kandam története még korántsem zárult le, de hogy mi az igazság az majd kiderül a további régészeti kutatásokból.

Forrás:

Wikipedia, Booksfact, AncientOrigins

Az első rész itt található:

Kumari Kandam elveszett kontinense (1. rész)

 0
Tovább

Kumari Kandam elveszett kontinense (1. rész)

 0
Tovább

EREDET

blogavatar

Bár az emberek többsége elfogadja a történelmet úgy, ahogyan az a tankönyvekben áll, azonban számtalan rejtély, tudományos anomália és meglepő műalkotás létezik, amelyeket még fel kell fedezni, vagy csak érdemes elgondolkodni rajtuk és más szemszögből is megvizsgálni őket.

Utolsó kommentek

Címkefelhő

rejtély (5),Amerika felfedezése (3),középkor (3),rejtélyes (2),kutatás (2),felfedezés (2),éhínség (2),Srí Lanka (2),Kína (2),város (2),elveszett kontinens (2),eltünt (2),tamil (2),purana (2),legenda (2),kézirat (1),gonosz mostoha (1),boszorkány (1),Hansel & Gretel (1),mézeskalácsház (1),Rohonc (1),kódex (1),sötét erdő (1),vulkán (1),beszélő tükör (1),Kabwe (1),őskori koponya (1),Margarete von Waldeck (1),Maria Sophia von Erthal (1),valódi történet (1),Grimm mese (1),régészeti anomália (1),David Hatcher Childress (1),hideg tél (1),kataklizma (1),járvány (1),sötétség (1),ősember (1),Smithonian Intézet (1),időutazás (1),Jancsi és Juliska (1),mesterséges nyelv (1),fanyűvő (1),Mátra (1),jeti (1),Mátranovák (1),anime (1),Japán történelem (1),ronin (1),erdő (1),fekete (1),rabszolga (1),Földhónap (1),Feketeszakáll (1),Karib-tenger (1),kalóz (1),Caesar (1),fekete szamuráj (1),Netflix (1),zöld gyermekek (1),Suffolk (1),Woolpit (1),megfejtés (1),titkosírás (1),hét törpe (1),középkori Anglia (1),időutazók (1),Yasuke (1), (1),eltűnt gyerekek (1),Hameln (1),Pied Piper (1),Patkányfogó (1),kriptográfia (1),Vinland (1),hajós (1),központ (1),eltűnt város (1),sivatag (1),elveszett (1),Dubai (1),Halálféreg (1),Góbi-sivatag (1),skandináv (1),víziszörny (1),Lagarfljotsormur (1),Izland (1),Mongólia (1),Dél-Amerika (1),konkvisztádor (1),azték (1),Britannia (1),Atzlan (1),titkos (1),kutató (1),expedíció (1),Arthur legenda (1),Tristan (1),El Dorado (1),aranyváros (1),Cornwall (1),elsüllyedt város (1),Isolda (1),Kumari Kandam (1),Lemúria (1),Észak-Amerika (1),Leif Eriksson (1),vikingek (1),Vörös Erik (1),Wu császár (1),Fehér piramis (1),tengeri felfedezés (1),Camazotz (1),vámpír (1),denevér (1),Mexikó (1),Batman (1),maja legenda (1),piramis (1),Xian (1),hajózás (1),kereskedelem (1),Kincses flotta (1),ókori görög (1),régészet (1),India (1),Purana (1),Vamana (1),Mahabharata (1),Védák (1),kontinensek felfedezése (1),hindu istenek (1),Mahabali (1),Hófehérka (1)